HU


Dunakanyar Látogatóközpont kiállítótereinek koncepcióterve

Helyszín: Dömös
Terület: 1600 m2
Megbízó: Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
Vezető tervező: Vincze Attila
Munkatársak: T. Brózik Zsófia, Nemcsok Márton
Társtervező: Orosz Ádám (látványtervek)

A koncepcióterv célja: emberközelbe hozni a Dunát övező tájat, zárt falak közé a szabad természetet. Térbeli formába önteni az élővilágot, elvont természettudományos fogalmakat, hagyományokat és legendákat. Létrehozni a Duna menti táj sűrítményét.
A kiállítás a falakon kívül kezdődik, a kiállítótérben folytatódik, és kifut az épületet övező kertbe. A Forrásvidék (előcsarnok) fő célja a ráhangolás, a Rosalia teremé (fogadótéré) az eligazítás, a Sáskabár felfrissít, a Cincér-pihenő és a főépület melletti szabad terek pedig a pihenést, játékos feldolgozást segítik.
A Hullámteremben (kiállítótér) a látogatók egy természetvédelmi őr, vagy egy általuk választott növény vagy állat (zászlóshajó faj) szerepébe bújva járhatják be a Duna menti élőhelyeket, és ismerhetik meg a dunai természetvédelem legfontosabb témáit.

Pagony Iroda ©
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1.0/no DST' instead in /opt/share/www/p/pagonyiroda/public_html/lablec.php on line 2
2020