HU


Gyűjteményrekonstrukció a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Helyszín: Budapest
Terület: 2,3 ha
Beruházási költség: 237 M Ft
Megbízó: Fővárosi Állat- és Növénykert
Vezető tervező: Vincze Attila
Munkatársak: Szabó Ágnes (Kerekliget), Boros-Orosz Orsolya
Társtervező: Bíró Tamás (szakértő), Rácz István (szakértő), Kósa Géza (szakértő)
Kivitelező: Lyra Florae Kft.

A Fővárosi Állatkert növénygyűjteménye a beruházás második ütemében újult meg. A beavatkozás az alábbi három fő területegységet érintette:
Kelet-Ázsiai Dendrológiai Gyűjtemény, beleértve a Japánkert területét, a jelenlegi Emu- és a volt Wallabi- kifutóként használt területeket.
Észak-Amerikai Dendrológiai Gyűjtemény, beleértve a volt Flamingókifutó, az Orangután-, a Mandrill- és Varikifutók, valamint az Aranyhasú mangabe kifutójának területét.
Főkapu tér, beleértve a kerítés mentén a Főbejárat és az Elefántos kapu között húzódó zöldfelületet.
A gyűjteményrekonstrukció égisze alatt több épített elem is készült: többek közt szivárgók, egyedi tervezésű faveremrácsok épültek. Megújult az emugyepi kútház és a pingvinkifutó. A japánkertbe új koppantó, egyedi kőpadok és új kapuk kerültek.
A szakértők segítségével összeállított növényjegyzékek alapján számos magas gyűjteményi értékű, ritka egzóta került a kertbe.

Pagony Iroda ©
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1.0/no DST' instead in /opt/share/www/p/pagonyiroda/public_html/lablec.php on line 2
2020