HU


Állatorvos-tudományi kampusz szabad tereinek megújítása

Helyszín: Budapest
Terület: 0,5 ha
Megbízó: Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar
Vezető tervező: Vincze Attila
Munkatársak: Szilfa Vica (korábban Szilágyi Éva), Edvi Bettina, Szaszák Gabriella, Terpó Veronika, Hudák Katalin
Társtervező: Laczó Zoltán (építész)
Kivitelező: Up-Tech Kft

A nyári szünetekben, két ütemben átépített kertrész a megbízók, tervezők és kivitelezők jó hangulatú, sikeres csapatmunkájának eredménye.
A korábban gazdasági bejárat szerepét betöltő főbejárat környezete reprezentatív megjelenést kapott. 
Az egyetemkert belső területeire vezető utak mentén elválasztásra került a gépkocsi és gyalogos forgalom, és ahol csak lehetséges volt, az épületek homlokzata elé zöldfelület került. A növényágyak fő karakterét a hullámzó felületűre összenyírt buxuspárnák adják, melyeket bokorfák és félcserjék egészítenek ki. Az igazgatósági épület tere ünnepélyes fogadótérré alakult át, mely a díszmedence köré szerveződik. A diákközpont elé fa burkolatú, ellipszis alakú „bandázótér” épült egyedi bútorokkal. 
A sikeres csapatmunka eredményeként könyvelhető el, hogy olyan különleges elem is bekerülhetett a területre, mint például a pusztamiskei kavicsból készült kavicsmozaik burkolat, az egyedi fa ülőkockák, az egyedi bikás faveremrács, vagy a kovamoszat-csobogó.

Pagony Iroda ©
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1.0/no DST' instead in /opt/share/www/p/pagonyiroda/public_html/lablec.php on line 2
2020