HU


Nagymaros, Magyar utca és csatlakozó közterületek komplex környezetrendezési terve

Helyszín: Nagymaros
Terület: 12.755 m2
Megbízó: Kvadrum Építész Kft.
Vezető tervező: Herczeg Ágnes
Munkatársak: Kiss-Tikk Dóra, Rahnama Azadeh
Társtervező: Bajnóczi Zsolt (elektromos), Rhorer Ádám (közlekedés)

Nagymaros kereskedelmi központjának tekinthető Magyar utcának a dunai révig és a Fő-tér felé való kapcsolatainak környezetrendezése volt a tervezés célja. A közlekedési rend újragondolása merőben új helyzetet alakított ki, amely lehetővé tette a burkolatok felújítását, az utcakép rehabilitációját és a funkcióknak megfelelő térszervezést.
Azérintett utcák értékes és jellegzetes építészeti karakteréhez méltó környezetet kívántunk teremteni, amelyhez a zöldfelületi arány megtartása és egységes díszkörte fasor társult. Szükséges volt a lakosság által gondozott zöldfelületek esetén az igényeik figyelembevétele.
Mind a kereskedelmi funkciónál, mind az iskolánál várakozásra alkalmas tégla ülőfalakat alakítottunk ki. A gyalogos forgalmú sétányokat a nagymarosra korábban jellemző téglával burkoltuk, míg az úttestre diagonálisan rakott nagykockakő került.

Pagony Iroda ©
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1.0/no DST' instead in /opt/share/www/p/pagonyiroda/public_html/lablec.php on line 2
2020