HU


Balatonfüred, Reformkori Városközpont, Blaha és Kisfaludy utca Kertépítészeti megújítása

Terület: 8100 m2
Beruházási költség: 206.000.000,-Ft
Megbízó: Balatonfüred Önkormányzata
Vezető tervező: Herczeg Ágnes
Munkatársak: Izmindi Réka, Kiss Tünde , Takács Edvárd
Társtervező: Püski Ottó (úttervezés)
Kivitelező: Kutas B.B.B. Kft.
Díjak: A közterek európai szintű megújításáért a város 2008-ban elnyerte a Hild-díjat a reformkori városrész (tervező: Herczeg Ágnes, Pagony Kft) és az új beépítéseket kísérő kertépítészeti munkák (Tervező: Wallnek Krisztina, Tilia Bt.) eredményeképpen.

Balatonfüred nevéhez hozzákapcsolódik a reformkor is, a magyar szellemi és tudományos élet kibontakoztatásának, a nemzeti színjátszásnak, a nemzeti függetlenségnek a gondolata. A Balaton szépségének és vizének, valamint az itt feltörő gyógyforrások hasznosságának felfedezése, a hely fürdőhellyé alakítása egyidős az európai polgári fürdőkultúra kialakulásával. A fürdővárosok elengedhetetlen részei a gyógykezelőkön, szállókon, vendéglőkön, szalonokon kívül a helyek kertépítészeti kialakítása. A fürdőélethez hozzá tartoznak a korzók, a sétaterek, a parkok.

A Balaton-part Ékköve Projekt I. ütemben került sor a Blaha és Kisfaludy utca klasszicista épületegyüttese által határolt utcák, teresedések felújítására. A koncepció a nemes anyaghasználatot és a klasszikus, letisztult szerkesztést tartotta szem előtt, egyedi tervezésű utcabútorok, berendezési tárgyak alkalmazásával. 

 

 

Pagony Iroda ©
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1.0/no DST' instead in /opt/share/www/p/pagonyiroda/public_html/lablec.php on line 2
2020